Politika o zasebnosti

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov se nanaša na naslednje spletne strani in platforme (v nadaljevanju Strani):

Upravljavec spletne strani je ROINSTAL, GRADBENIŠTVO, TRGOVINA, POSREDNIŠTVO IN DRUGE STORITVE, D.O.O., Podigrac 6, Podigrac, 2201 Zgornja Kungota, Slovenija (v nadaljevanju: družba). V tej izjavi o varstvu osebnih podatkov bomo kot upravljavec osebnih podatkov (7. odstavek 4. člena GDPR – Splošna uredba EU o varstvu podatkov) opisali, katere osebne podatke o obisku naše spletne strani bomo hranili in za kakšen namen.

1. Osnovne informacije

Varstvo vaših osebnih podatkov nam je še posebej pomembno. Vaše podatke bomo zato obdelovali izključno v skladu z zakonskimi določbami o varstvu osebnih podatkov. S tem informacijami o varstvu osebnih podatkov vas želimo seznaniti z najpomembnejšimi vidiki obdelave osebnih podatkov pri uporabi naše spletne strani.Osebne podatke obdelujemo samo, če nam jih posredujete prostovoljno, in samo za namen, za katerega jih zbiramo.Osebne podatke, ki nam jih sporočite, obdelujemo znotraj družbe.Ko boste v tej izjavi prebrali izraz »psevdonim« ali »psevdonimizirano« ali kaj podobnega, to pomeni, da določene osebne podatke obdelujemo na način, da jih brez dodatnih informacij ni mogoče povezati z določeno osebo. Zagotavljamo vam, da te potrebne dodatne informacije hranimo posebej in neposreden stik z osebnimi podatki ni mogoč.

2. Obisk naših spletnih strani in spletnih platform

Za obisk naše spletne strani vam ni treba vnesti svojih osebnih podatkov. Vendar pa bodo ob vsakem obisku naše spletne strani posredovani podatki o uporabniku brskalnika in shranjeni v protokolnih mapah (»Server Logfiles«), na primer datum in ura, naslov priklicane strani (izdelkov) in vaš skrajšan IP naslov. Te podatke bomo zbirali izključno za zagotavljanje nemotenega delovanja naše spletne strani in za izboljšanje naše ponudbe in jih bomo potem izbrisali. S temi podatki ne moremo ugotoviti vaše identitete.

3. Posredovanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov načeloma ne posredujemo tretjim. Posredujemo jih le v primeru, da je to potrebno za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti in če nam boste za to podali izrecno, prostovoljno soglasje. V nekaterih redkih izjemnih primerih pa se moramo sklicevati na naš upravičen zakoniti interes. Podrobneje o tem lahko preberete v točkah 4 do 8.

4. Uporaba piškotkov

Da bi bil vaš obisk naše spletne strani kar najbolj zanimiv in da bi vam omogočili uporabo določenih funkcij, na različnih straneh uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in hranijo določene nastavitve in podatke za izmenjavo z našim sistemom preko vašega brskalnika.Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se po zaključku seje vašega brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (sejni piškotki). Nekateri piškotki pa ostanejo v vašem računalniku in nam omogočajo, da vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku prepoznamo (stalni piškotki).Piškotki, ki jih uporabljamo, ne vsebujejo osebnih podatkov in tako z njimi ni mogoče neposredno prepoznati uporabnika. Prosimo, upoštevajte, da se nekateri piškotki naložijo takoj, ko vstopite na našo spletno stran. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas bo o uporabi piškotkov obvestil in se boste lahko sami odločili, katere piškotke boste dovolili, ali pa boste uporabo piškotkov v določenih primerih ali pa celo popolnoma onemogočili. Če piškotkov ne boste omogočili, bo lahko delovanje naše spletne strani nekoliko okrnjeno.V nadaljevanju lahko preberete informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, in o možnostih nastavitev vašega brskalnika.

4.1 Bistveni piškotki

Ti piškotki so potrebni, saj z njimi omogočamo delovanje naše spletne strani. Sem spadajo na primer piškotki, ki vam omogočajo, da se prijavite v stran, komentirate vsebino, itd.

Ime piškotka Veljavnost Opis
PrestaShop-* 480 ur Te piškotke določi naš sistem za upravljanje vsebine ob prihodu na spletno mesto. Ne uporabljajo se za noben drug namen, razen za varnost ali delovanje spletne strani.
PHPSESSID do konca seje Te piškotke samodejno generira naš spletni strežnik in ustvari edinstven ID seje. Zagotavljajo, da podatki, ki jih določijo uporabniki spletnega mesta, niso izgubljeni, medtem ko uporabnik dostopa ali uporablja spletno mesto.

4.2. Analitični piškotki / piškotki uspešnosti

Ti piškotki nam omogočajo branje anonimiziranih podatkov o uporabniških navadah obiskovalcev naše spletne strani. Te piškotke analiziramo, da bi lahko izboljšali funkcionalnost spletne strani in vam prikazali zanimive ponudbe.

Ime piškotka Veljavnost Opis
_ga 2 leti Neosebni identifikator brskalnika za analizo obiska spletnega mesta.
_gat do konca seje Omejuje zbiranje podatkov, če je na strani prejetih preveč zahtev uporabnikov. Nekatere uporabniške zahteve so blokirane in rezultati so predvideni.
_gas do konca seje Podatek za pravilno delovanje “Pomočnika” med obiskom spletnega mesta.
_gid do konca seje Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.
_gau 2 leti Podpira sledenje uporabnika v daljšem časovnem obdobju (uporabljen kot »pomočnik«).

4.3. Sledilni piškotki

Ti piškotki zajamejo vaš obisk naše spletne strani, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jih uporabili. Te informacije bomo uporabili za to, da bomo našo spletno stran in oglase, ki se na njej prikazujejo, prilagodili vašim interesom.

4.4. Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb

Ti piškotki nekaterih naših partnerjev nam pomagajo izboljšati spletno ponudbo na naši spletni strani in jo narediti zanimivejšo. Zato se med vašim obiskom naše spletne strani na vaš trdi disk shranijo tudi piškotki naših partnerskih podjetij. V tem primeru gre za začasne piškotke, ki se po določenem času samodejno izbrišejo. Piškotki partnerskih podjetij se praviloma izbrišejo po nekaj dneh ali največ 24 mesecih, v posameznih primerih pa tudi šele po več letih. Piškotki naših partnerskih podjetij zbirajo le psevdonimizirane podatke o uporabnikovi identifikacijski številki. Teh psevdonimiziranih podatkov nikoli ne povežemo z vašimi osebnimi podatki.

Ime piškotka Veljavnost Opis
_ga 2 leti Neosebni identifikator brskalnika za analizo obiska spletnega mesta.
_fbp 1 dan Podatek, ki zagotavlja, meri in izboljšuje relevantnost oglasov.
__ar_v4 1 leto Storitev oglaševanja DoubleClick od Googla. Pomaga pri sledenju konverzijam za oglase.

4.5 Sprememba nastavitev piškotkov (manualno)

Brskalniki se med seboj razlikujejo tudi po tem, kako upravljajo piškotke. Upravljanje s piškotki je v vsakem brskalniku opisano v meniju POMOČ, kjer je podrobneje opisano, kako lahko spremenite nastavitve za uporabo piškotkov. Te informacije lahko na uporabljanem brskalniku najdete na povezavah:

5. Retargeting in Remarketing

Ta spletna stran uporablja postopke, pri katerih uporabnika spletne strani označi in ga potem na drugih straneh s ciljanimi oglasi (npr. naša spletna stran) ponovno nagovori. Naš cilj pri tem je, da naše uporabnike, kolikor je najbolj možno, seznanimo z enakimi ali podobnimi interesi, ki jih zanimajo. Konkretno gre pri tem za v nadaljevanju opisane postopke.

5.1 Google Re/Marketing Services

Ponudnik uporablja na spletni strani funkcijo remarketing – ali »podobne ciljne skupine« podjetja Google Inc. (»Google«). S to funkcijo lahko ponudnik obiskovalce spletne strani ciljano nagovori z oglasi, tako da obiskovalcu spletne strani prikazuje personalizirane oglase, ki temeljijo na njegovem interesu, tudi ko obišče druge oglasne strani v Googlovem prikaznem omrežju. Za analizo uporabe spletnih strani, ki je podlaga za pripravo zanimanju uporabnika prilagojene ponudbe, uporablja Google piškotke. V ta namen Google v brskalnikih obiskovalcev spletne strani hrani majhno datoteko s številčno kombinacijo. S to številčno kombinacijo zajame obiske spletne strani in anonimizirane podatke o uporabi spletne strani. Osebni podatki obiskovalcev spletne strani se ne hranijo. Če boste pozneje obiskali neko drugo spletno stran v Googlovem prikaznem omrežju, se vam bodo zelo verjetno prikazovali oglasi, ki upoštevajo prej gledane izdelke in vaša interesna področja. Uporabo piškotkov lahko trajno preprečite, če sledite spodaj navedeni povezavi in preko vtičnika na tej strani naložite in instalirate:

Alternativno lahko preprečite uporabo piškotkov tretjih, tako da prikličete stran za deaktiviranje prikaznega omrežja (Network Advertising Initiative) na povezavi: http://www.networkadvertising.org/choices/ in nadaljujete po navodilih na isti strani. (Opt-out). Podrobnejše informacije o Google Remarketing in Googlovo izjavo o varstvu podatkov najdete na: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

5.2 Google Tag Manager

Da bi vam lahko prikazali oglase, ki bi bili za vas uporabni, uporabljamo Google Tag Manager. Orodje Tool Tag Manager je domena brez piškotkov in ne zbira osebnih podatkov. To orodje služi bolj za aktiviranje drugih tagov, ki z vaše strani pod določenimi pogoji zajemajo podatke. Če ste na nivoju domene ali piškotkov izvedli deaktivacijo, velja ta za vse iskalne tage (na primer „Google Adwords”, „Double Click” ali pa „Google Analytics”).Če ne želite, da Google-Marketing Services zajame te podatke, lahko uporabite Googlove nastavitvene možnosti in možnost izklopa opcije: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=sl

6. Analitična orodja

Na tej strani uporabljamo orodja za izvajanje različnih analiz, da bi lahko prilagodili ponudbo in oglaševanje potrebam kupcev.

6.1 Google Analytics

Ta stran uporablja storitve „Google Analytics”, ponudnika Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) za analizo obiskov spletih strani. Ponudnik uporablja »piškotke« – besedilne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku. Informacije, zbrane s piškotki, se praviloma pošiljajo na Googlov strežnik v ZDA in se tam hranijo.Na tej strani je vaš IP naslov anonimiziran. IP naslov uporabnika je v državah članicah EU in Evropskega gospodarskega prostora skrajšan. Zaradi te skrajšave vaš IP ne predstavlja več osebnega podatka. V okviru dogovora o obdelavi podatkov, ki so ga upravljavci spletnih strani sklenili z Google Inc., ta s pomočjo zbranih informacij ovrednoti uporabo spletne strani in aktivnosti na njej in izvaja storitve, povezane z uporabo interneta.Nalaganje in hranjenje piškotkov na vašem računalniku lahko onemogočite, tako da spremenite ustrezne nastavitve vašega brskalnika. Ne moremo pa vam zagotoviti, da boste lahko brez omejitev uporabljali vse funkcije spletne strani, če vaš brskalnik ne bo omogočal piškotkov.Tudi preko vtičnika brskalnika lahko preprečite, da bi se informacije, zbrane s piškotki (vključno z IP naslovom), posredovale Google Inc. in tam uporabljale. Naslednja povezava vas bo povezala z ustreznim vtičnikom:

Na tej povezavi boste našli podrobnejše informacije o uporabi piškotkov podjetja Google Inc.:

7. Prijava na novice

Preko naše spletne strani se lahko naročite na naše novice (Newsletter). Z novicami boste redno prejemali obvestila o individualni ponudbi (npr. informacije o izdelkih, posebnih ponudbah, akcijah s popusti, nagradnih igrah, dogodkih). Za prijavo bomo potrebovali vaš elektronski naslov in vašo izrecno, prostovoljno izjavo, da se s prejemanjem novic strinjate. Namen:Elektronski naslov, ki ga boste ob prijavi v novice navedli za prejemanje naših novic, bomo uporabili, da vam bomo lahko novice pošiljali. Ime in priimek nam sporočite prostovoljno, s tem pa nam dajete možnost, da vas osebno nagovorimo. Tudi druge vaše podatke, ki jih boste navedli prostovoljno (na primer naziv, ime, priimek, poštna številka), obdelujemo z namenom, da vam bi lahko posredovali ciljne informacije, kot na primer:

  • da vas osebno nagovorimo v novicah (naziv, ime in priimek),
  • da lahko segmentiramo novice po regijah, vas obveščamo o odprtju trgovin v okolici ali posebnih ponudbah, ki veljajo za to regijo (poštna številka),
  • da vam lahko posredujemo informacije (na primer trenutne ponudbe).

7.1 Retargeting

Da bi lahko naše novice prilagodili vašim interesom, analiziramo – na osnovi vaših navad kupovanja in brskanja po spletu – vaše podatke za nadaljnje optimiziranje našega oglaševanja.

V ta namen uporabljamo piškotke, ki hranijo vaše povezave in jih spremljajo (Retargeting). To smo podrobneje že pojasnili v odstavku o piškotkih. Na ta način boste prejeli predvsem informacije, ki bodo ustrezale vašim dejanskim interesom. S prijavo na novice tudi izjavljate svoje soglasje za uporabo piškotkov.

Seveda pa imate možnost, da s klikom na povezavo na koncu novic onemogočite uporabo piškotkov za naprej.

7.2. Pošiljanje novic

Pravna podlaga za obdelavo vašega elektronskega naslova je vaše soglasje po 1. odstavku (točka a) 6. člena GDPR (privolitev posameznika).Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete, brez stroškov. Vaš preklic pa ne pomeni, da je bila obdelava vaših podatkov na podlagi vašega soglasja do preklica nezakonita. Za preklic dovoljenja za uporabo osebnih podatkov kliknite na povezavo za odjavo v novicah, ki jih ne želite več prejemati, ali se obrnite na družbo (kontaktni podatki so na koncu te izjave). Elektronski naslov: info@roinstal.si.Podlaga za obdelavo vaših prostovoljno podanih podatkov v primerih, ko ni dana privolitev, in zbiranje podatkov za merjenje uspešnosti naše predstavitve je zakoniti interes družbe (marketing).Po odjavi od prejemanja novic bo družba vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov še vseeno hranil (1. odstavek (točka f) 6. člena GDPR). Obdelava vašega elektronskega naslova je potrebna zato, da vam lahko pošiljamo novice. Če nam ne boste posredovali elektronskega naslova, vam družba ne bo mogla pošiljati novic.

7.3. Hramba/brisanje

Vaša odjava od prejemanja novic bo samodejno zabeležena v podatkovni zbirki novic. Ta zaznamek omogoča, da od trenutka vaše odjave naprej ne boste več prejemali novic. Dokončno pa bomo vaš elektronski naslov izbrisali v roku enega meseca po prejemu odjave, če zakonske določbe o hrambi ne določajo kaj drugega.

8. Vaše pravice

Vaše zagotovljene pravice so: pravica do informacij (15. člen GDPR), pravica zahtevati popravek (16. člen GDPR), pravica zahtevati brisanje (17. člen GDPR), pravica, zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov (18. člen GDPR), pravica do prenosljivosti podatkov (20. člen GDPR), pravica do ugovora (21. člen GDPR). Če ste za obdelavo vaših osebnih podatkov podali ločeno soglasje, lahko to kadarkoli prekličete, preklic velja za naprej. Če menite, da je obdelava vaših podatkov v nasprotju z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, ali kako drugače krši vaše pravice do varstva osebnih podatkov, lahko pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov vložite pritožbo. V Sloveniji je za nadzor varstva osebnih podatkov pristojen Informacijski pooblaščenec.

9. Kontakt v primeru težav ali vprašanj

Dosegljivi smo na:

  • ROINSTAL d.o.o., Podigrac 6, 2201 Zgornja Kungota, Slovenija
  • tel.: +386 51 423 248
  • e-pošta: info@roinstal.si


Posodobljeno: 26.09.2022